Parodontologie

Paradontologia numita popular si paradontoza, reprezinta ramura medicinei dentare ce se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor parodontiului marginal, in contextul afectiunilor buco-dentare si sistemice. Practic, este specialitatea ce studiaza intregul sistem ce sustine dintii in alveolele dentare.

Acest sistem numit si parodontiu sufera o serie de boli si afectiuni ce il sensibilizeaza continu, asa dand nastere bolii parodontale numita si paradontoza. Principala cauza a paradontozei este igiena dentara deficitara, tartrul, cariile dentare, lucrarile protetice incorect realizate. Boala parodontala este cronica, cu evolutie lenta si afecteaza pacienti de orice varsta. Nu prezinta o durere sau o simptomatologie alarmanta si primele semnale sunt acuzate de catre pacienti in jurul varstei de 38-45 de ani cand deja este ajunsa intr un stadiu foarte avansat. Procentul persoanelor care sufera de boli parodontale in tara noastra este estimat in prezent la 70%.

cabinet parodontologie

Cel mai frecvent paradontoza se prezinta prin sangerari gingivale in timpul periajului dentar, retractii gingivale, expunerea radacinilor dentare, dar si mobilitatea dentara, astfel dintii lasand spatii intre ei. Pentru prevenirea parodontopatiilor marginale putem folosi ca masuri preventive igieniz─ârile profesionale in cabinetul stomatologic, cu ansele de detartraj urmate de curatarea cu air-flow si periajul dentar. In stadii avansate este necesar chiuretajul dintilor in camp inchis sau deschis si aplicarea diverselor materiale de aditie si refacere a ligamentelor dentare pe radacinile dintilor.

Preturi Parodontologie

Tip de servicii Pret
Chiuretaj parodontal in camp deschis / cadran 700 Lei
Imobilizare temporara cu banda / dinte 80 Lei
Prelevare grefa autogena din palat 3000 Lei
Repozitionare mucogingivala cu lambou / dinte 400 Lei
Chiuretaj - chiureta gracey / dinte - in camp inchis 100 Lei
Gingivectomie / dinte 250 Lei
Parodontometrie - pe arcada 100 Lei