Implantologie si sedare constienta

Implantologie dentara

Implantologia dentara reprezinta ansamblul de tehnici chirurgicale concepute pentru a reabilita fizionomic si functional cavitatea orala a unui pacient care sufera de edentatie totala sau partiala (lipsa unora sau tuturor dintilor). Implantul dentar este un element din titan, ce se introduce in mandibula sau maxilar, ca suport pentru viitoarea restaurare protetica, ce ajuta la reabilitarea functiei masticatorii.

Datorita programului Implantology Computer Wizard, pacientii cu un proces osos deficitar beneficiaza de un ghid chirurgical personalizat prin care se insereaza implanturile fara a mai fi necesara aditia de os sau ridicarile de membrana sinuzala. Astfel protezarea pacientului e mult mai rapida si sunt evitate interventiile de sinus lift si lunile de asteptare pentru reabilitarea osoasa si apoi inserarea implanturilor.

Beneficiind de un laborator propriu, venim in ajutorul pacientilor care sunt edentati total (lipsa tuturor dintilor de pe o arcada), cu o tehnica chirugicala prin care putem scurta cu mult lunile de asteptare ale osteointegrarii implanturilor. Astazi pacientii cu probleme parodontale, pot avea lucrarea protetica definitiva, montata dupa 24 de ore de la inserarea implanturilor si se numeste incarcare imediata. Acest tip de interventie se adreseaza pacientilor cu o viata sociala activa care nu isi permit sa astepte cateva luni pana la protezare, fara a avea dintii prezenti pe arcada, sau le displace sa poarte proteze provizorii mobile si fixe.

Sedare constienta

Acest tip de interventie este efectuata cu ajutorul medicului specializat in anestezie si terapie intensiva, care induce pacientului o sedare constienta, prin administrarea unor medicamente ce suplimenteaza efectul anestezicului local.

Pacientul va fi foarte relaxat si se va afla intr o stare de permanenta somnolenta , dar in acelasi timp intelege indicatiile medicului stomatolog sau anestezist. Astfel se elimina toate evenimentele neplacute ce pot aparea pe parcursul interventiei. Sedarea constienta creaza pacientului o amnezie aproape totala, asadar pacientul nu isi aminteste nimic despre interventia chirurgicala si o percepe ca fiind mult mai scurta decat e in realitate. Astfel medicul poate lucra fara intrerupere si fara stres, fiind reduse la maxim numarul sesiunilor chirurgicale, totul fiind concentrat intr-o singura sedinta: extractii dentare multiple, inserarea a mai multor implanturi si amprentarea pe implanturi.

Implantologie

Tip de servicii Pret
Implant dentar Megagen Anyone - Coreea 2800 Lei
Implant dentar Straumann - Elvetia 4900 Lei
Implant dentar DENTIUM 2800 Lei
Implant dentar INNO - Coreea 2800 Lei
Sinus lift intern / pe cadran 1000 Lei
Sinus lift extern 5000 Lei
Split de creasta alveolara 2000 Lei
Anestezie Ati generala (anestezist specialist) 750 Lei
Descoperire implanturi / implant 50 Lei
Bio os - 0,5 grame 500 Lei
Bio os - 1 gram 800 Lei
Bio os - 2 grame 1200 Lei
Bio os - 5 grame 1800 Lei
Manopera aditie os 450 Lei
Manopera membrana 300 Lei
Membrane resorbabile - 15*20 mm 800 Lei
Membrane resorbabile - 20*30 mm 1000 Lei
Membrane resorbabile - 30*40 mm 1400 Lei
Pini de fixare a membranei / bucata 200 Lei
Fast and fixed mandibula (4 impl. si lucrare fixa provizorie) 20000 Lei
Fast and fixed maxilar (6 impl. si lucrare fixa provizorie) 24000 Lei

 

implant dentar

Pe tot parcursul interventiei, pacientului ii sunt monitorizate electronic functiile vitale. La finalul interventiei chirurgicale, medicul anestezist urmareste recuperarea capacitatii mentale si fizice ale pacientului dupa care va ridica pacientul de pe scaun.

Sedarea constienta este recomandata si pacientilor anxiosi, panicati, stresati, cu fobie de stomatolog sau copiilor. Este din ce in ce mai ceruta de catre pacienti chiar si pentru simple extractii sau preparatii protetice multiple.(slefuirea mai multor dinti vitali pentru o restaurare protetica) Avantajele sedarii constiente sunt si lipsa durerii post interventionale, lipsa edemului si a hematomului.

implantologie