Ortodontie invizibila

Aparat dentar invizibil

Ortodontia se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare, oase care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul. Pentru a preveni aceasta problema este foarte important sa se faca un control cat mai precoce. O terapie ortodontica poate evita multe malocluzii. Ortodontul este in masura sa recunoasca cauzele disarmoniilor dentare si a disfunctiilor musculare si totodata sa le corecteze. Este foarte importanta vizita la stomatolog in primii 6 ani de viata pentru a afla daca exista un raport corect intre componetele anatomice si cele dentare, componente care realizeaza impreuna arhitectura cranio-faciala. Este esential sa se intervina cat mai repede posibil pentru a se restabili acel echilibru si sa se ajunga la o ocluzie corecta.Tratamentul ortodontic fix se realizeaza prin diferite tehnici si sisteme de bracketi. Apogeul in ortodontia zilelor noastre este aparatul dentar invizibil.

Aparat Bracketi safir:

In prezent sfera ortodontiei a evoluat remarcabil, astfel incat cel mai cautat sistem de bracketi este cel din safir, lasand mult in urma tehnica bracketilor metalici. Avantajul acestor bracketi este ca nu absorb colorantii alimentari pe suprafata lor si nu acumuleaza placa bacteriana. Majoritatea persoanelor poarta bracketii din safir ca pe o bijuterie, acestia avand un aspect estetic foarte placut datorita faptului ca materialul din care sunt facuti este un cristal artificial. Dezavantajul acestui aparat dentar este vizibilitatea crescuta pe dintii colorati. Bracketii se fixeaza pe suprafata anterioara a dintilor si sunt uniti printr-un arc ortodontic. Prin efortul depus, acest arc transmite fiecarui bracket directia programata de miscare a dintelui la o pozitie corecta.

Aparatul ortodontic din safir, este in prezent cel mai estetic si cautat aparat fix datorita faptului ca bracketii sunt perfect transparenti si nu vor modifica culoarea pe toata durata tratamentului. Elasticele cu ajutorul carora arcul este fixat de bracket sunt si ele transparente, dar isi pot modifica culoarea in timp la persoanele care consuma cafea, ceai, vin rosu sau tutun. Modalitatea prin care se poate evita colorarea elasticelor, este reducerea consumului celor mai sus mentionate sau folosirea paiului pentru consumul lichidelor. Oricum elasticele se schimba la fiecare control care se efectueaza o data pe luna.

aparat dentar safir

Preturi Ortodontie invizibila

Tip de servicii Pret
Gutiere SPARK 10 1200 - 1600 Euro
Gutiere SPARK 20 2200 - 3000 Euro
Gutiere SPARK 30 3400 - 4700 Euro
Aparat orto cu bracketi metal / arcada 2500 Lei
Aparat orto cu bracketi safir / arcada 3000 Lei
Aparat orto invisalign / arcada 7000 Lei - 10000 Lei
Aparat ortodontic cu bracketi ceramica/arcada 2900 Lei
Aparat DAMON cu bracketi metal/arcada 3100 Lei
Aparat DAMON cu bracketi ceramica/arcada 3400 Lei
Aparat ortodontic mobil 1600 Lei
Stripping/arcada 60 Lei
Schimbare arc/arcada 60 Lei
Inel cu atasament vestibular 50 Lei
Mini implant ortodontic 400 Lei
CARRIERE (sistem distilizare) 1600 Lei
Disjunctor pe gutiere 1000 Lei
Disjunctor clasic (cu inele) 1000 Lei
Arc indreptare molar inclinat 300 Lei
Inlocuire bracket metalic 40 Lei
Inlocuire bracket ceramic 60 Lei
Inlocuire bracket safir 60 Lei
Relipit bracket 30 Lei
Tub 60 Lei
Control aparat ortodontic / arcada 60 Lei
Arc contentie monobloc 400 Lei
Gutiera contentie 400 Lei
Demontat bracketi / arcada 100 Lei

Aparat Bracketi metalici:

Tot din sfera ortodontiei dentare face parte si aparatul dentar cu bracketi metalici. Comparand tehnica bracketilor metalici cu cei din safir, putem mentiona doua avantaje:

  • financiar (pretul fiind mai redus decat safirul)
  • metoda de lucru (perioada fiind mai scurta cu 15%

aparat bracketi metalici

Invisalign

Invisalign este cea mai noua inventie de aparat ortodontic invizibil mobil. Este creat in totalitate din silicon dur, in urma unei amprentari perfecte astfel luand nastere gutierele ortodontice care pot varia ca numar in functie de fiecare caz in parte. Acest tip de aparat este recomandat persoanelor care urasc aparatele dentare fixe cu bracketi de orice fel. Este la fel de eficient ca si celelalte tipuri de aparate dentare,doar ca poate fi scos de catre pacient oricand se doreste, in timpul meselor sau la diferite intalniri importante.

aparat invizibil invisalign

Cel mai mare avantaj al acestui sistem este tehnologia 3D care ne ofera planul de tratament in format digital dar si fizic pe modele de la faza actuala a ocluziei ortodontice pana la finalul tratamentului. Asa avem posibilitatea de a vedea cum va arata zambetul nostru la finalul tratamentului. Gutierele sunt proiectate sa indrepte dintii pas cu pas in functie de planul de tratament stabilit prin tehnologia 3D. Fiecare set de gutiere se poarta 18-21 de zile , iar la fiecare etapa numai anumitor dinti li se permite miscarea printr o forta de distributie constanta actionata de gutiere. Sistemul ortodontic invisalign este foarte eficient, transparent si mobil. Nu afecteaza viata sociala in nici un fel datorita faptului ca poate fi lasat acasa oricand se doreste de catre pacient. Rezultatul final nu trebuie imaginat pentru ca se poate vedea chiar la inceputul tratamentului. Un alt avantaj este ca igienizarea orala poate fi facuta normal in comparatie cu sistemele fixe cu bracketi unde e ceva mai dificil si durabil. Este creat exclusiv pentru fiecare cavitate orala in parte,este simplu de folosit si nu ti va schimba deloc stilul de viata. Poate fi comparat cu lentilele de contact in oftalmologie. Si ochelarii si lentilele de contact au aceeasi eficienta si rezultat doar ca lentilele nu se vad, ochelarii da.

Programeaza-te cu incredere la un consultatie ortodontica si impreuna vom alege aparatul dentar potrivit pentru tine!