Endodontie

Tratamentul pe canalul reticular

Endodontia sau tratamentul pe canalul radicular, numita in popor ’’omorarea nervului’’, reprezinta o ramura foarte importanta a medicinei dentare, poate chiar cheia terapiei conservative. Este singura manevra oarba, care presupune multa atentie si o foarte buna indemanare din partea medicului dentist, in manevrarea acelor pe canalul radicular.Un tratament endodontic bine efectuat reprezinta succesul si garantia in timp indelungat a unei restaurari protetice dorite, dar si o viata longeviva a dintelui pe arcada dentara. Astfel se poate evita o manopera chirurgicala ce consta in inserarea unui implant dentar.

Tratamentul endodontic este o manopera invaziva, ce presupune anestezie locala si se poate desfasura pe parcursul a mai multor sedinte in functie de complexitatea procesului infectios. Un tratament endodontic prost efectuat, poate duce in primul rand la pierderea suportului ce sustine lucrarea protetica dar in cazuri grave la extractie, abces sau chiar resorbtie osoasa.

aparat endodontie

aparat endo stomatologie

aparat endodontie

In clinica noastra sunt eliminate metodele clasice de dezobturare radiculara datorita sistemului endo rotativ pe care il folosim si a acelor M-two care au o elasticitate foarte ridicata ,permitand accesul chiar si in cele mai dificile canale curbate. Aceasta manevra endodontica se numeste, endodontie - 3D. Acele M-two sunt fabricate din nichel titan si se folosesc o singura data la un singur pacient, dupa care sunt aruncate.

In clinica noastra orice tratament endodontic se realizeaza cu anestezie locala dar si sub izolare cu diga astfel incat canalele sterilizate in timpul tratamentului endodontic nu pot fie contaminate cu bacteriile din saliva, iar pacientul va avea un confort sporit pe tot parcursul interventiei ,eliminand astfel prezenta aspiratorului in cavitatea orala.

Gratie sistemului electronic de localizare a apexului (varful radacinii) dar si a sistemului rotativ de preparare a canalelor, pe care le detinem, putem transforma aceasta manevra oarba in una perfect controlata. La finalul tratamentului endodontic sigilarea canalelor se realizeaza prin tehnica BEE FILL-care ne ofera posibilitatea de a injecta gutaperca lichida in canalele radiculare. Astfel, endodontia 3D devine cea mai performanta metoda de efectuare a tratamentului conservator, a dintilor afectati de infectii pulpare.

Preturi Endodontie

Tip de servicii Pret
Refacere perete - 1 perete 150 Lei
Refacere perete - 2 pereti 300 Lei
Extirpare vitala dinte monoradicular (TC - terapie canalara - 1 canal) 400 Lei
Extirpare vitala dinte pluriradicular (TC - terapie canalara - 2 canale) 450 Lei
Extirpare vitala dinte pluriradicular (TC - terapie canalara - 3 canale) 550 Lei
Extirpare vitala dinte pluriradicular (TC - terapie canalara - 4 canale) 600 Lei
Retratament dinte monoradicular - 1 canal
(anestezie, tratament, pansament medicamentos, obturatie prin condensare verticala la cald 3D)
600 Lei
Retratament dinte pluriradicular - 2 canale
(anestezie, tratament, pansament medicamentos, obturatie prin condensare verticala la cald 3D)
700 Lei
Retratament dinte pluriradicular - 3 canale
(anestezie, tratament, pansament medicamentos, obturatie prin condensare verticala la cald 3D)
800 Lei
Retratament dinte pluriradicular - 4 canale
(anestezie, tratament, pansament medicamentos, obturatie prin condensare verticala la cald 3D)
850 Lei
Extirpare + Calciu 150 Lei
Calciu 100 Lei
Drenaj 100 Lei
Depulpin 100 Lei
MTA 150 - 500 Lei
Antibiotic pe canale 100 Lei
Tratament gangrena (urgenta) - Dinte monoradicular 150 Lei
Tratament gangrena (urgenta) - Dinte pluriradicular 200 Lei
Indepartare ac de pe canal 200 - 500 Lei