d

Sterilizare

Procesul de sterilizare este un grup complex de proceduri bine definite ce trebuiesc intelese si aplicate corect si riguros. Rezultatul final al procesului de sterilizare este strict dependent de metoda de sterilizare folosita, de pregatirea si impachetarea instrumentarului stomatologic, de eficienta aparaturii de sterilizare si corecta folosire a acestora.

De asemenea este important ca personalul implicat in acest proces sa fie constient de rolul sau determinant in punerea corecta in aplicare a procedurilor de sterilizare. Clinica noastra utilizeaza un aparat nou si revolutionar care este capabil sa implementeze toate fazele principale ale ciclului de sterilizare, respectand cu strictete procedurile de sterilizare ,fara interventia operatorului uman, fara nici un risc profesional. Etapele necesare sterilizarii sunt parcurse in cuva aparatului in urmatoarea ordine:

  • dezinfectarea statica, realizata prin dozarea automata a apei si solutiei de dezinfectat in cuva aparatului
  • curatarea cu ultrasunete conform duratei presetate.

Dupa faza de curatare, lichidul este evacuat din cuva aparatului si incepe clatirea cu jeturi de apa sub presiune. Faza urmatoare clatirii este uscarea, care utilizeaza o metoda bazata pe aer cald comprimat. Toate fazele de dezinfectare, curatare, spalare si uscare sunt efectuate automat de catre acest aparat, fara interventia operatorului uman, permitand aplicarea corecta a protocoalelor de sterilizare. In acest fel posibilele erori sau neglijente ale operatorului uman sunt complet eliminate.

Deoarece instrumentarul stomatologic nu este manipulat sau transferat manual, accidentele, in aceste etape sunt complet evitate. Dupa finalizarea intregului proces descris mai sus urmeaza sigilarea instrumentarului stomatologic si introducerea lui in autoclav pentru sterilizarea finala la 134 grade timp de o ora jumate. Astfel riscul de contaminare este 0 si putem fi siguri ca protocoalele de sterilizare sunt puse in aplicare corect si in conformitate cu procedurile de referinta.
Programare rapida

Suna-ne la acest nr de telefon sau direct pe id-ul de messenger.

0761 896 183
houstondentalclinic

Tur virtual

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Stomatologie plata cu card avataj Cabinet stomatologic plata in rate Implant dentar in rate
Acceptam plata cu cardul:
Clinica stomatologica dentist plata cu cardul


Endodontie

ENDODONTIE

 

 

Afla mai multe
Implanturi

DETARTRAJ
PROFESIONAL

 

 

Afla mai multe
ortodentitie

IMPLANTOLOGIE
COMPUTERIZATA

 

 

Afla mai multe
Copyright 2012 - HOUSTON DENTAL CLINIC