d

Ortodontie invizibilaOrtodontia se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare, oase care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.
Pentru a preveni aceasta problema este foarte important sa se faca un control cat mai precoce.
O terapie ortodontica poate evita multe malocluzii. Ortodontul este in masura sa recunoasca cauzele disarmoniilor dentare si a disfunctiilor musculare si totodata sa le corecteze.

Este foarte importanta vizita la stomatolog in primii 6 ani de viata pentru a afla daca exista un raport corect intre componetele anatomice si cele dentare, componente care realizeaza impreuna arhitectura cranio-faciala. Este esential sa se intervina cat mai repede posibil pentru a se restabili acel echilibru si sa se ajunga la o ocluzie corecta.Tratamentul ortodontic fix se realizeaza prin diferite tehnici si sisteme de bracketi. Apogeul in ortodontia zilelor noastre este aparatul dentar invizibil.

aparat dentar safir

In prezent sfera ortodontiei a evoluat remarcabil astfel incat cel mai cautat sistem de bracketi este cel din safir, lasand mult in urma tehnica bracketilor metalici. Avantajul acestor bracketi este că nu absorb coloranţii alimentari, pe suprafaţa lor si nu acumulează placa bacteriană. Majoritatea persoanelor poarta bracketii din safir ca pe o bijuterie, acestia avand un aspect estetic foarte frumos datorita faptului ca materialul din care sunt confectionati este un cristal artificial.
Dezavantajul acestui aparat dentar este vizibilitatea crescuta pe dintii colorati. Bracketii se fixeaza pe suprafata anterioara a dintilor si sunt uniti printr un arc ortodontic.Prin efortul depus acest arc transmite fiecarui bracket directia programata de miscare a dintelui la o pozitie corecta.

Aparatul ortodontic din safir este in prezent, cel mai estetic si cautat aparat fix datorita faptului ca bracketii sunt perfecti transparenti si nu si vor modifica culoarea pe toata durata tratamentului. Elasticele cu ajutorul carora arcul este fixat de bracket sunt si ele transparente dar isi pot modifica culoarea in timp la persoanele care consuma cafea, ceai, vin rosu sau tutun. Modalitatea prin care se poate evita colorarea elasticelor este reducerea consumului celor mai sus mentionate sau folosirea paiului pentru consumul lichidelor. Oricum elasticele se schimba la fiecare control care se efectueaza o data pe luna.

aparat dentar incognito

Tot din sfera ortodontiei invizibile face parte si aparatul Incognito fabricat de unicul producator 3M. Dintre toate aparatele dentare fixe cu bracketi, sistemul de prindere este usor asemanator cu cel mentionat anterior doar ca atasarea bracketilor se face pe partea posterioara a dintilor astfel incat este de neobservat din exterior.Acest sistem de prindere neobisnuit are un mare avantaj din punct de vedere estetic fiind ascuns in spatele arcadelor dentare ,dar are si o mica serie de dezavantaje cum ar fi costul ridicat, vorbitul cu dificultate o perioada dupa montaj deoarece arcul ortodontic ocupa o mica suprafata din spatiul liber al limbii,dar si dificultatea cu care se efectueaza igienizarea. Este necesara pe tot parcursul tratamentului, renuntarea la alimente ca dulciurile, fainoase, guma de mestecat, alimente vascoase si bauturi carbogazoase. Este necesara o igiena riguroasa dupa fiecare masa prin folosirea atei si periutei interdentare dar si a periutei dentare si pastei speciale de curatare.

aparat dentar invisalign

Invisalign este cea mai noua inventie de aparat ortodontic invizibil mobil. Este creat in totalitate din silicon dur, in urma unei amprentari perfecte astfel luand nastere gutierele ortodontice care pot varia ca numar in functie de fiecare caz in parte. Acest tip de aparat este recomandat persoanelor care urasc aparatele dentare fixe cu bracketi de orice fel. Este la fel de eficient ca si celelalte tipuri de aparate dentare,doar ca poate fi scos de catre pacient oricand se doreste, in timpul meselor sau la diferite intalniri importante.Cel mai mare avantaj al acestui sistem este tehnologia 3D care ne ofera planul de tratament in format digital dar si fizic pe modele de la faza actuala a ocluziei ortodontice pana la finalul tratamentului. Asa avem posibilitatea de a vedea cum va arata zambetul nostru la finalul tratamentului. Gutierele sunt proiectate sa indrepte dintii pas cu pas in functie de planul de tratament stabilit prin tehnologia 3D. Fiecare set de gutiere se poarta 18-21 de zile , iar la fiecare etapa numai anumitor dinti li se permite miscarea printr o forta de distributie constanta actionata de gutiere. Sistemul ortodontic invisalign este foarte eficient, transparent si mobil. Nu afecteaza viata sociala in nici un fel datorita faptului ca poate fi lasat acasa oricand se doreste de catre pacient. Rezultatul final nu trebuie imaginat pentru ca se poate vedea chiar la inceputul tratamentului. Un alt avantaj este ca igienizarea orala poate fi facuta normal in comparatie cu sistemele fixe cu bracketi unde e ceva mai dificil si durabil. Este creat exclusiv pentru fiecare cavitate orala in parte,este simplu de folosit si nu ti va schimba deloc stilul de viata. Poate fi comparat cu lentilele de contact in oftalmologie. Si ochelarii si lentilele de contact au aceeasi eficienta si rezultat doar ca lentilele nu se vad, ochelarii da.

Programeaza-te cu incredere la un consultatie ortodontica si impreuna vom alege aparatul dentar potrivit pentru tine.

Programare rapida

Suna-ne la acest nr de telefon sau direct pe id-ul de messenger.

0761 896 183
houstondentalclinic

Tur virtual

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Stomatologie plata cu card avataj Cabinet stomatologic plata in rate Implant dentar in rate
Acceptam plata cu cardul:
Clinica stomatologica dentist plata cu cardul


Endodontie

ENDODONTIE

 

 

Afla mai multe
Implanturi

DETARTRAJ
PROFESIONAL

 

 

Afla mai multe
ortodentitie

IMPLANTOLOGIE
COMPUTERIZATA

 

 

Afla mai multe
Copyright 2012 - HOUSTON DENTAL CLINIC