d

Cosmetica dentaraIn timp ce stomatologia traditionala se concentreaza asupra igienei, a diagnosticarii si a prevenirii afectiunilor orale, cosmetica dentara pune accentul pe imbunatatirea aspectului dentar, a gingiilor si intr-un final al zambetului perfect.
In trecut stomatologia utiliza materiale precum amalgam, aur si argint in vederea restaurarilor coronare numite in popor "plombe". Acestea lasau pete vizibile, inchise la culoare si nu aveau o forma estetica.

Astazi cosmetica dentara ne ofera multe beneficii reparatorii din punct de vedere functional si estetic, cum ar fi restaurarile coronare cu nano-compozit fotopolimerizabil. Este o metoda non invaziva care in prezent poate fi inclusa in categoria cosmeticii dentare si este utilizata in tratarea dintilor cariati, pastrand astfel forma morfologica cat si culoarea naturala a dintilor.

Fatetarile directe fac si ele parte din aceasta categorie, ele fiind fabricate din ceramica, avand o forma subtire de aproximativ 0.5 mm. Fateta ceramica acopera in totalitate suprafata vestibulara a dintelui, asigurandu-i stabilitatea conturului si a transluciditatii. Fatetele dentare se utilizeaza in cazurile distrofiilor dentare, dintilor cu discromii sau anomalii de forma, pozitie si culoare.

Avantajele fatetarii directe sunt:

  • aplicarea pe dintii vitali, uneori chiar si fara a slefui dintele , reusind sa schimbe drastic si imediat aspectul zambetului;
  • se igienizeaza usor, nu se uzeaza in timp si nu se pateaza in contact cu bauturile colorate sau cu nicotina;
  • imbunatateste forma si culoarea dintilor
  • ofera un aspect natural si o transluciditate uniforma astfel incat dintele fatetat va avea o forma si o culoare naturala care nu se va schimba niciodata

Fatetele dentare se ataseaza pe dintele natural cu ajutorul unui sistem adeziv, special creat pentru cimentare. In prezent, fatetarea, este considerata cea mai eficienta metoda in schimbarea aspectului estetic.

Tot in aceasta categorie includem si un mic segment al chirurgiei estetice care joaca un rol foarte important in modelarea marginilor gingivale cu scopul de a reda pacientului zambetul dorit.
Modelarea conturului gingival, reprezinta o procedura microchirurgicala folosita pentru a repozitiona linia gingiei astfel incat partea vizibila a dintelui sa aiba o dimensiune ideala in raport cu celelate dimensiuni ale fetei (ex: atunci cand este vizibila o parte prea mare a gingiei iar dintii par mai scurti). In anumite cazuri este folosita inainte de aplicarea fatetelor sau coroanelor.
Acest lucru se realizeaza prin indepartarea si remodelarea liniei gingiei cu ajutorul unui laser special (avand rol si de oprire a sangerarii si vindecare imediata) determinand astfel alungirea coroanei dentare. Este o operatie care se efectueaza sub anestezie locala si dureaza aproximativ 15 minute pentru fiecare dinte in parte. Rezultatele sunt spectaculoase si vizibile instant.

Un zambet sanatos si frumos iti va oferi increderea de care ai nevoie.

Programare rapida

Suna-ne la acest nr de telefon sau direct pe id-ul de messenger.

0761 896 183
houstondentalclinic

Tur virtual

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Stomatologie plata cu card avataj Cabinet stomatologic plata in rate Implant dentar in rate
Acceptam plata cu cardul:
Clinica stomatologica dentist plata cu cardul


Endodontie

ENDODONTIE

 

 

Afla mai multe
Implanturi

DETARTRAJ
PROFESIONAL

 

 

Afla mai multe
ortodentitie

IMPLANTOLOGIE
COMPUTERIZATA

 

 

Afla mai multe
Copyright 2012 - HOUSTON DENTAL CLINIC